Zomerreünie 2018 Kampen

Verslag van een weekend vol boten, wind en gezelligheid

Wij hadden al maanden uitgekeken naar de zomerreünie van 2018, want we zouden er een hele week van maken. We varen tenslotte niet in een paar uur van Eernewoude naar Kampen.
Goed voorbereid (boot vol bier, spa en good noodles) met een nieuwe 5 pk Mercury sail vertrokken we woensdagochtend om 9 uur uit Eernewoude. Het eerste bewijs dat dit niet zomaar een lekker zeiltochtje was, maar een VEHH-reünie kregen we heel onverwacht op vrijdagochtend toen we op de kruising van het Zwarte Water en het Zwarte Meer langs An en Lucas voeren. De  Libel had weliswaar dezelfde  bestemming, maar nam een hele andere route.
Aan het einde van de middag lagen er 7 boten in de schitterende oude buitenhaven van Kampen. Op zaterdag voegde de Riekje zich daar nog bij, zodat er een mooie vloot te bewonderen was.

Zaterdagochtend na het ontbijt (uiteraard met een croissant van onze voorzitter) tuften we naar de overkant, naar de werf van Kroes. Waar we een interessante rondleiding kregen en konden genieten van het ambacht van een scheepsbouwer.

En toen gingen we zeilen! Mocht iemand in de ochtend nog getwijfeld hebben aan de wind, het bleek een schitterende dag! Een heerlijke zeildag, zoals de foto’s hieronder bewijzen.

Bij terugkomst in de haven was er tijd voor de gebruikelijke barbecue, weer heerlijk klaargemaakt door Arnout (super!). Het was weer ouderwets gezellig, waardoor we de smalle bedjes in de boot veel te laat opzochten en ’s morgens wat moeite hadden met wakker worden. We besloten terug te varen via het Ganzendiep, voor ons weer een nieuw stukje water en we hebben er weer heerlijk van genoten. Aan het einde van de dag troffen we nog 3 boten in Muggenbeet en met 2 andere boten bleven we overnachten. Dat was een feestje opzich, met een heerlijk diner en een ontbijt in de tuin van Geertien. Na dit ontbijt viel ook de Spray van Eddie en Tineke af, die besloten om via Steenwijk terug naar Friesland te varen.
Als laatste namen we in Echtenerbrug afscheid van Maddie en Gerlach en hadden we nog 1 dagje om de week compleet te maken. Een geweldig begin van een heerlijke zomer, waar we iedereen die hieraan heeft bijgedragen heel hartelijk voor willen bedanken.
Veel liefs van
Peter & Heleen
Cadans

De foto’s hieronder zijn gemaakt door Bernhard. Ze staan in klein formaat op de site. Wil je voor eigen gebruik een groter formaat, laat het even weten aan Heleen.