Verslag zomerreünie Langweer 2021

weerLangweer

Kort verslag van de zomerreünie op 10, 11 en 12 september 2021

Met 25 deelnemers, waaronder 3 nieuwe leden, was er een mooie opkomst. Door motorproblemen en restauratiewerk moesten enkele boten zich helaas afmelden. Er lagen in de loop van vrijdag 5 houten Huismanboten aan de steiger. En er waren 2 campers eneen tent (en 3 BenB’s).

 Na de borrel in de haven werd er gezamenlijk gegeten in één van de restaurantjes in de dorpsstraat van Langweer. Na terugkeer in de haven werd het langzaam maar zeker rustig aan de steiger.

Zaterdag begon met de inmiddels traditionele croissants voor het ontbijt. Tijdens de koffie met oranjekoek werd overlegd over de te varen route.
Het was grijs en soms miezerig, dus geen haast.
Rond het middaguur verbeterde het weer en ging er een lekkere wind waaien, waardoor een mooie zeiltocht mogelijk werd. De route over de Wielen en Witte en Zwarte Brekken was volledig bezeild en het was volop genieten.

 

 

‘s-Avonds was er natuurlijk weer de barbecue en de stemming zat er helemaal in na een mooie dag op en aan het water.

Zondag werd er voor het vertrek bij de koffie samen vastgesteld dat het na 2 jaar weer een zeer geslaagde bijeenkomst is geweest. VEHH-ers komen van heinde en ver om samen een mooi weekend te beleven. Om te zeilen, maar vooral ook om elkaar te ontmoeten.

Volgend jaar weer!

Eddy Schuurman

Bekijk hier de foto’s van het weekend.