Verslag zomerreünie 2016 in Langweer

Na het stormachtige reünie weekend in september 2015, welke gehouden werd te Goingarijp besloten we ditmaal de reünie in juni te houden in de hoop dat de weergoden ons beter gezind zouden zijn.
Vrijdag 10 juni verzamelden de eerste leden en donateurs zich in Langweer, waar we te gast waren bij de prachtige locatie van de Koninklijke Watersport Vereniging Langweer, één van de oudste watersportverenigingen van Nederland gesticht in 1895.

Het was een geweldig weekend, waarbij de wind voldoende meewerkte voor een zeilwedstrijd op zaterdagmiddag, gevolgd door een tourtocht door het mooie natuurgebied rondom de Langweerderwielen.

Voor de meeste leden die hun ligplaats in Friesland hadden was Langweer makkelijk te bevaren, doch anderen hadden er een lange tocht voor over om deel te nemen aan de reünie, waarbij ons lid uit Veere uiteraard de grootste afstand aflegde
Na de gebruikelijke welkomstborrel op vrijdagavond, ditmaal bij prachtig weer, werd een gezamenlijke maaltijd in een gezellig Italiaans restaurant te Langweer genuttigd.

De zaterdagmorgen begon met heel weinig wind waardoor de gebruikelijke toer/wedstrijd tocht uitgesteld moest worden. Gelukkig trok de wind wat aan en nadat ook het laatste schip aangekomen was kon om 13.30 uur gestart worden nadat het start/finish schip de Tob Nooit geankerd was.

Door Wijnand uitgezette wedstrijd
Door Wijnand uitgezette wedstrijd

Wijnand had de ondiepten, de baggerwerkzaamheden, de vaargeul en de wind goed bestudeerd en kwam met het wedstrijdveld, waarbij iedere schipper het bovenstaande kaartje kreeg.
Met name de prestatie van het Veerse team wekte verbazing na een veel te late start begonnen zij aan een indrukwekkende inhaalrace die zelfs in een tweede plaats in het eindklassement resulteerde.

De gevaren route inclusief de tourtocht
De gevaren route inclusief de tourtocht

Nadat de finish toeter geklonken had in de noordwest-hoek van de Langweerderwielen voeren we een prachtige toertocht over de Witte en Zwarte Brekken, die bijna geheel zeilend afgelegd kon worden.

Onder het genot van bier, berenburg, wijn en vele hapjes vond de prijsuitreiking plaats en werden de winnaars in hun welverdiende T-shirts gehesen. Gefeliciteerd Wijnand, Adriaan en Peter.

Volgend jaar nieuwe t-shirts?
Volgend jaar nieuwe t-shirts?

Dankzij de prachtige locatie kon de jaarlijkse barbecue gehouden worden aan de oever van de Langweerderwielen te midden van onze geliefde houten bootjes en toonde Eric zijn culinaire capaciteiten als barbecue chef.

De zondag begon met enigszins druilerig weer en zonder wind, gelukkig werd het in de loop van de ochtend droog maar de wind liet ons in de steek, waardoor de slottocht over het Sneekermeer naar Goingarijp op de motor gevaren moest worden. Een gemeenschappelijk lunch bij restaurant De Klokkenstoel in Goingarijp sloot de reünie af.

In totaal namen negen Houten Huisman boten deel aan het evenement en konden de 29 deelnemers terugkijken op een mooi weekend in het prachtige Friesland.

De foto’s van deze reünie zijn opgenomen in het fotoalbum.
Maar voor nu alvast: iedereen die aanwezig was op dit evenement heel erg bedankt voor het gezellige weekend.