In memoriam Henny Hazewindus

Oud-voorzitter Henny Hazewindus overleden
Onze oud-voorzitter Henny Hazewindus is op 21 juni jl. overleden.
Henny was ruim 15 jaar voorzitter van onze vereniging en was gedurende die lange periode het gezicht van de VEHH.
Hij onderhield de contacten met de familie Huisman en met de werf in Vollenhove. En natuurlijk vertegenwoordigde hij de vereniging bij vele gelegenheden.
Ook was Henny veel op pad om vast te stellen of vermeende houten Huismanboten dat ook werkelijk waren. Daarbij ontsnapte ook gesjoemel met werfplaatjes niet aan zijn kritische blik.
En natuurlijk gaf hij leiding aan onze bestuurs- en ledenvergaderingen. Daarbij toonde hij zich soms een eigenzinnig man, wars van uiterlijk vertoon en met een zeer persoonlijke stijl.
Als voorzitter regelde hij ook vele praktische zaken voor de VEHH en haar leden. Zeilkleding met werflogo’s, wimpels, video’s van evenementen en prachtige plaquettes ter gelegenheid van diverse jubilea.
Henny was de trotse eigenaar van de Beulakermeerkruiser Phoenix, ooit eigendom van zijn schoonvader en – inderdaad – uit de as herrezen. Vanuit Belt-Schutsloot heeft hij daarmee vele zeiltochten gemaakt.
Nadat zijn vrouw Hanny 2 jaar geleden was overleden, kreeg Henny ook zelf steeds meer gezondheidsproblemen. Een goede diagnose liet lang op zich wachten, maar dit voorjaar werd duidelijk dat hij ongeneeslijk ziek was.
De laatste weken voor zijn overlijden was hij in het hospice waar ook Hanny 2 jaar eerder verbleef. Meerdere VEHH-leden hebben daar nog persoonlijk afscheid van Henny kunnen nemen.
We zijn Henny Hazewindus zeer erkentelijk voor alles wat hij voor de vereniging heeft betekent.
We zullen hem missen.