Aankoop Cadans

Op 15 mei 2015 gingen wij nietsvermoedend bij onze botenman langs, omdat we een motortje in onderhoud hadden gegeven. Daar stond een prachtig houten kajuitzeiljachtje te pronken. We waren meteen verliefd. Zonder ook maar iets van Huisman of Beulakermeerkruisers te weten, wisten we wel: ‘die willen we!’
Binnen een paar dagen was de impulsaankoop rond, ook omdat we onze trouwe oude Centauer (een 16 m2 polyester open boot) mooi konden inruilen. De ‘Cadans’ – zo heet onze Beulaker – was goed onderhouden en gerestaureerd door de vorige eigenaar maar had al een paar jaar droog gestaan. Het was dus spannend of het binnenstromende water zou stoppen, maar binnen een paar weken was de bodem droog.
Tijdens de paar dagen bedenktijd hadden we ook de VEHH ontdekt, en contact gelegd met enthousiaste leden die ons informatie konden geven. Meteen lid geworden natuurlijk!
Onze eerste echte zeiltocht was vanuit onze ligplaats Earnewâld – waar we een vakantie-woonarkje hebben – naar Elahuizen aan de Fluessen waar onze jongste zoon een zeilkamp afsloot. De Cadans deed het prima, we waren verrast hoe goed ze zeilt, en hoe comfortabel de kajuit. We hadden gunstige wind, dus waren binnen twee dagen op de plaats van bestemming. Lekker overnachten in het riet, en op de terugweg kon Tijmen laten zien wat hij geleerd had (al was dat natuurlijk wat eng op de nieuwe boot waar zijn ouders zo trots op waren).
Op de terugweg kwamen we een andere Beulaker tegen op het Heegermeer, het bleek die van Wijnand te zijn. Hij maakte de eerste zeilende foto’s van ons. De tweede grotere tocht was in september naar Goïngaryp, naar de verenigingsdag. Weer een geweldige tocht, met soms ‘iets’ te veel wind… Maar dit weekend stond de kennismaking met de vereniging centraal. We zijn blij jullie en de Beulakermeerkruiser ontdekt te hebben!
Peter en Heleen van der Ree

In de loods
In de loods
Bij de ark
Bij de ark
Cadans3
Zeilend op het Heegermeer